sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Virvon varvon tuoreeks terveeks ... No en taijakaa!

     (kuva Inge Löök)


Palmusunnuntai eikä meillä ole pääsiäisestä muuta merkkiä kuin miehen kirkosta tuomia siunattuja oliivipuun oksia ja vintistä kaivettu pääsiäiskoristelaatikko, joka edelleen lojuu keittiön lattialla.
Siellä laatikossa taitaa olla kyllä jäljellä vain muutama koristemuna, suomalaiset pääsiäistiput ovat taitaneet karata vuosien saatossa muille maille (= joskus aikaisemmin joutuivat barbien lemmikeiksi, jäljelle jääneet ovat vaan lentäneet omin siivin turvallisimmille maille) ja kaikki vaivalla tyhjäksi puhalletut kananmunat riikkoontuivat viime pääsiäisenä.
Siihen hommaan en kyllä ryhdy enää kovin mielelläni! Joka ikinen vuosi piti ensin päiväkotiin ja sitten kouluun viedä tyhjäksi puhallettuja kananmunia joista lapset askartelivat kauniita pääsiäiskoristeita. Ja ne oli aina toden totta kauniita. Välillä innostuin kotiinkin tyhjentämään niitä ja sen jälkeen posket olivatkin kipeinä muutaman päivän!

Ehkä nyt huomenna saan ripusteltua noihin oliivipuun oksiin muutaman pääsiäismunan ja jos ei kaatamalla sada käyn tyhjällä naapuritontilla hakemassa muutaman narsissin maljakkoon kevään merkiksi. Jos ne nyt edes vielä kukkivat ... tämän vuoden kevään merkkejä on täällä meilläkin tosi vaikea etsiä, helpompi olisi löytää lunta talon takaa kuin kukkivia hyasintteja tai villiparsaa jonka pitäisi jo innolla tunkeutua mullan alta!

3 kommenttia:

 1. Meilläkin on onnettoman vähän pääsiäisestä merkkejä. Osittain se johtuu siitä, että olen tehnyt viikon kovasti töitä. Toisaalta siitä, että lähdemme pääsiäiseksi mummolaan. SEn vuoksi ei tarvitse edes jaksaa töiden ohessa laittaa kotiin pääsiäistä. Tuli vaan mieleen sanonta "suutarin lapsella ei ole kenkiä :)".

  VastaaPoista
 2. Viikko sitten katkoin koivun oksia maljakkoon ja nyt huomasin etta vahasen ovat vihertyneet,paasiaisruohonkin laitoin ja se on ok. Tytot koristeivat vahan taloa, mutta ei paljon. Mulla oli paasiaislaatikko verstaalla ja hiiret olivat tuhonneet kaikki koristeeni. Teppo haluaa jo torstaina mokille, sanoin etta en lahde, Sina tulee silloin tanne ja haluan nahda tyttareni. Menisi sinne nyt vaan yksin...

  VastaaPoista
 3. Kirsi,
  mä meinasin kanssa ottaa vähän omenapuun oksia tuohon maljakkoon, mutta on ollut niin kurja ilma etten ole vielä ehtinyt. Eihän ne kuitenkaan ennättäis edes kukkia;)
  Toivottasti teillä tulee olemaan rauhallinen pääsiäinen.

  Elina,
  tuleehan se pääsiäinen siitä huolimatta ollaanko me koristeltu kotia tai ei;) Kunhan saadaan olla perheen kanssa!

  VastaaPoista