tiistai 26. maaliskuuta 2013

Lomalla

     (kuva internet)


Olen lomalla!
Sainkin tämän pääsiäistä edeleltävän viikon lomaa vaikka oli alunperin tarkoitus olla vain muutama päivä ennen ja jälkeen pääsiäistä kotona. Oikeastaan ihan kiva näin, kun koululaisillakin on lomaa koulusta tämä viikko. Ensi viikolla palataan taas normaaliin rytmiin molemmat, nuorimmainen ja minä.

En päässyt mihinkään matkalle. Lomalla tulee pyörittyä ihan vain tässä lähikulmilla.
Enimmäkseen siitä syystä ettei ole rahaa enkä ehkä voisikaan mennä mihinkään, koska miehellä pitäisi alkaa se kemoterapia.
Mutta sen alkamistakin joudutaan vain odottamaan ... jotkut veriarvot eivät ole tarpeeksi korkeat ja joka toinen päivä mies menee kokeisiin ja odottaa alkaako kemot vai ei.... Taas tätä odottamista....

Mutta toisaalta ei mua haittaa vaikka en pääse nyt matkustamaan. Kai siihenkin löytyy jonain päivänä se oikea hetki.
Tein jo itselleni "teenämälomalla-listan" ... pitäisi kuokkia kukkapenkit ja siivota kasvimaata, ikkunat ovat niin likaiset ettein niiden läpi kohta nää, vaatekaapit odottavat keväistä läpikäyntiä, silitettävää kasaantuu vaan lisää päivä päivältä ... Mutta otetaan iisisti, listan voi huoletta unohtaa jääkaapin oveen jos siltä tuntuu.

Aamulla on aivan ihanaa herätä ihan rauhassa ilman herätyskelloa. Antaa silmien painua vielä hetkeksi kiinni ja nauttia sängyn lämmöstä ... hiljalleen keitellä aamupuuroa ja tehdä aamuhommia siinä samalla. Käydä aamukahvilla kylällä ja lukea rauhassa päivän lehdet.
Huonojen ilmojen takia kukkapenkit ja kasvimaa saavat olla omassa rauhassa ja eikä ikkunoiden harmautta paljon erota sään harmaudesta.
Ohimennen olen siivoillut vaatekaappeja ... ihan vain siitä syystä, että sinne mahtuisi uusia keväisiä vaatteita tilalle ... sitten kun palkka tulee taas tilille ja saadaan pääsiäinen alta pois, ehkä ilmatkin alkavat olla silloin jo vähän keväisemmät.
Iltaisin on tullut katsottua vähän myöhempään telkkaria tai roikuttua netissä ilman huono omaatuntoa siitä, että pitäis mennä aikaisin nukkumaan. Ja mikä sen mukavampaa torkahtaa kesken kaiken sohvalle ja herättyä jatkaa telkkarin katselua niin kauan kuin huvittaa.

Pitää ottaa ilo irti näistä lomapäivistä ... vaikka vain olemalla tekemättä mitään sen kummempaa ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti