maanantai 23. heinäkuuta 2012

"teenämälistoja"Tuo on muuten täysin totta!
Tuleehan se "viikkosiivous" jotenkin tehtyä kerran viikossa kun on pakko (tai ainakin siinä vaiheessa kun villakoirat alkaa juosta ympäri taloa), mutta valitettavasti viime aikoina tavaksi on tullut jättää erinäköisiä hommia rästiin odottamaan "parempaa aikaa" tai sitten kun olen lomalla.
Olen aina ollut listojen kirjoittaja ja niitä listoja on välillä vähän liikaakin jääkaapin oveen kiinnitettynä. Ja niiden lisäksi muistilappuja tyttärille mitä heidän pitäisi tehdä ennen kuin tulen kotiin töistä. Viime aikoina ovat hekin alkaneet laiminlyödä hieman liikaa mun lappujen lukua saati sitten niiden tehtävien tekoa .... olen kuulemma tylsä eikä heillä ole aikaa siivota ja pestä pannuja ... Mutta mitä muuta tekemistä niillä muka on??

Lomalla ei kyllä saisi tehdä yhtään mitään muuta kuin olla ja levätä. Eikö se ole loman oikea tarkoitus? Kerätä voimia tulevaan talveen ja palata virkeänä ja virkaintoisena taas työkavereiden keskuuteen.
Viime vuosina olen yrittänyt opetella tuota taitoa. Loma on lekottelua ja nautiskelua varten! Vaikka ei pääsisi matkoille, lomasta pitää edes yrittää ottaa ilo irti ja keksiä niitä pieniä nautinnollisia hetkiä. Oli se sitten rauhallinen aamukahvi kuppilan terassilla tai rantsukeikka yksin hyvä kirja tai lehti vain seurana. Tai kaskaiden kuuntelu pimeässä omalla terassilla viinilasi kädessä....

Tämän vuotinen loma on vasta alkanut. Ja olen ehtinyt tehdä itsellini "teenämälistan". Ompeluhommia (korjauksia, uuden ompelemista), siivousta, ikkunoiden pesua (miksi meillä on noin monta ikkunaa?), silittämistä (kuka on kasvattanut tuon vaatevuoren!?), huonekalujen kunnostusta, kukkapenkkien -ja kasvimaan kunnostusta .....
Miksen lisännyt listään kirjojen lukemista, rannalla lokoilua, rupatteluhetkiä kavereiden kanssa, terassilla istuskelua ...? Niistähän se loma on tehty!

Mutta kun on vieraita tulossa, niin onhan se pakko tarttua hommiin kiinni. Muutama päivä aikaa saada huusholli edes jotenkin siedettävään kuntoon (jos tätä huushollia ikinä saa siedettävään kuntoon). Ilmanhaltija taisi kuulla ajatukseni ja suunnitelmani (tai luki mun listan) ja antoi viikonlopulle ja tälle päivälle juuri sopivan ilman. Ei tehnyt meinaan kovin paljon mieli pistää nenää ulos, kun myrskytuuli riepotteli kaikkea vastaantulevaa eikä ilman pitkähihaista tai housuja (mähän en yleensä farkkuja pidä koko kesänä helteiden takia) ollut ulos asiaa.
Eli ei muuta kuin hommiin laiskajaakko!! Pikkuhuone on saatava raivattua vierasta varten ja sen takia silityslauta ja se kauhea vaatekasa on tuossa olohuoneen keskellä odottamassa silittämistä.
Innolla istuin ompelukoneen eteen ja onnistuinkin korjaamaan muutamat vaatekappaleet ja sitten kone tekikin tenän!!! Ei auttanut voimasanat kummallakaan kielellä, ei uhkailut ostavani uuden koneen (hyvinhän tuo miehen antama häälahja on toiminut tähän asti) eikä pölyjen puhaltelut koneen sisuksista pois. Se ei vaan toimi!!! Miehellä ei ole aikaa sitä nyt katsoa, kehoitti ompelemaan käsin eikä hän kyllä muutenkaan varmaan osaisi auttaa asiassa. Ei auta muu kuin soittaa aamulla jollekin ompelukonekorjaajalle. Mutta nyt taitaa ompelukset taas jäädä odottamaan sitä "parempaa hetkeä" ja vieraat saavat olla ihailematta uusia verhoja.
Kyllä nyt harmittaa! Olin juuri saanut sen ompeluinspiksen mitä olen odottanut jo pidemmän aikaa .... äh!

Pakko siirtyä listalla eteenpäin ... Sitä ennen taidan kyllä levähtää ja juoda kupillisen kahvia ... ja illalla lämmittää naistensaunan ... :)

6 kommenttia:

 1. Mukavaa lomaa sinulle Anni ja terveisiä Suomesta tällä kertaa!

  VastaaPoista
 2. Kiitti Yaelian, mukavaa lomaa sinulle Suomessa!

  VastaaPoista
 3. Mäkin teen listoja :) Onneksi olen myös aika hyvä tekemään listattuja asioita, ja mikä onkaan ihanampaa kuin ruksata tehtävät tehdyksi.
  Mutta loma pitää olla lomaa, joten elä stressaa tehtävillä! :)
  Vieraat ei katsele pöytien ja sänkyjen alle, ja tärkeintä on iloinen yhdessä olo. Nautinnollisia hetkiä ja paljon terkkuja!! :)

  VastaaPoista
 4. Joo ei nää vieraat varmaan kurki sänkyjen alle ... hih hih,sinnehän mä voin piilottaa kaiken ylimääräisen;)
  Mä kans oikein antaumuksella vedän viivan tehtyjen hommien yli :)

  VastaaPoista
 5. Kiva lukea taas kuulumisiasi! Muista ottaa myös rennosti lomalla. Mutta tosi kiva, että sait sopivan siivousilman :) Siitä tulee myös hyvälle mielelle, jos saa jotain aikaiseksi. Yritän iloita niistä muutamista jutuista, joita olen saanut kesän aikana siivottua/järjestettyä ja yritän unihtaa ne paikat, jotka olisi pitänyt käydä läpi. Aika hyvin onnistuu!

  VastaaPoista
 6. Juu, otan ihan rennosti, ei kannata lomaa tuhlata liikaan siivoiluun;) Vielä on kesää ja lomaa jäljellä!! :)

  VastaaPoista