sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Laventelipensaiden vieraat

Laventelit ovat täydessä kukassa ja odottelen näiden ihanien perhosten paluuta laventelipensaisiin.
Mies kyseli milloin aion leikata pensaat, mutta antaa nyt perhosten nauttia kukista ja tuoksuista ihan rauhassa edes jonkin hetken. Mulle kelpaa kuivattuina hieman hailakkaammankin väriset kukat ... eihän niitä kukaan pussukoista nää.

Hillittömät helteet ovat jatkuneet jo pari viikkoa. En valita, en! Vaan nautin, kun saa kulkea kevyissä vaatteissa eikä tarvitse vetää neljää vaatekerrosta päälle. Kesällä pitää olla kuumaa ja aurinkoista.

Olen käynyt viikonloppuisin aamupäivällä rannalla. Parin tunnin rantakeikka on ainakin tähän asti riittänyt. Aivan ihana uiskennella ja katsella horisonttiin, nauttia hetkestä. Totesin juuri tänään kaverille, että rannalla onnistun unohtamaan kaikki murheet ja harmit ... siellä aika pysähtyy.
Yksi huono puoli näissä helteissä on vain se, että töissä on mieletön hiki! Yritän aamulla avata kaikki luukut ja ikkunat, että saisin edes hetkeksi tuuletettua tramontana tuulen ansiosta, mutta sekin hetki kestää vain lyhyen ajan. Puolelta päivän tuntuu, että ilma loppuu! Saamme kuulemma kyllä ilmastointilaitteen (se sellainen viilentäjä), mutta ehkä helteet enättävät loppue ennen sen tuloa.

Huomenna ja tiistaina pitäkööt kaikki kynnelle kykenevät peukkunsa pystyssä ja lähettäkööt nuorimmaiselle kaikki mahdolliset positiiviset ajatukset! Hänellä on meinaan enkun tentti. Maanantaina kirjallinen ja tiistaina suullinen. Jos saa läpi, niin voi aloittaa kesäloman :) On kyllä vielä työharjoittelu hotellilla edessä, mutta sehän ei ole ongelma. Harmi vaan, että hän joutui nyt vielä tohon tenttiin eikä saanut heti enkkua läpi. Ei ollenkaa ajateltu, että tuo kieli olisi ongelma ... enemmänkin olisin ajatellut italian tai saksan keili olisi tuotanut vaikeuksia. Mutta ehkä enkun proffa vaatii tietoja toisella tavalla kuin muut proffat. Niinhän se usein on.
Toivon todella, että tytär saa nuo tentit läpi ja voi siirtyä iloisin mielin seuraavalle luokalle. Syksystä on muutenkin tulossa koetteleva meille kaikille ...

4 kommenttia:

  1. Jos et ole sattunut näkemään: hienoja kuvia Kroatiasta löytyy täältä
    http://tuulennaapurina.blogspot.de/

    VastaaPoista
  2. Allu, kävi heti katsomassa ... aivan ihania kuvia!!

    VastaaPoista