lauantai 16. kesäkuuta 2012

Ja se helle tuli!!

Niin tuli! Helle ja kesä tuli vihdoinkin meille!
Kyllä tätä onkin odotettu niin kauan. Talvi oli aivan liian pitkä ja kylmä. En muista, että kesän tulo olisi antanut odottaa itseään näin kauan.

Mutta nyt on kesä ainakin jonkin aikaa täällä. Ja siitä pitää nauttia!
Päätin jo pari päivää sitten, että viikonloppuna pitää ainakin yhtenä päivänä päästä rannalle. Ja se päivä oli tänään!
Kyselin mieheltä haluaako lähteä mukaan, mutta valitsi rantareissun sijaan reissun sukulaisten luo ja messut. Hänen mielestä se oli kahdesta pahasta se parempi valinta.
Esikoinen halusi lähteä mukaani ja olikin aivan ihana olla hänen kanssa rantsussa. Pitkästä aikaa rupateltiin ihan rauhassa, käytiin kahvilla niin kuin aikuiset käyvät (esikoinenhan on jo aikuinen), katseltiin ihmisiä ja uitiin yhdessä. Linja-automatkallakin kuunneltiin yhdessä samoilla kuulokkeilla kunnon kesämusaa ... Totesin kyllä moneen kertaa, että sitä vois pikkasen hiljentää tai mun kuulo heikkenee hetkessä.

Meri tuntui niin ihanalta pitkän talven jälkeen. Kirpisteli kehoa alussa, mutta miten raikas olo oli siellä uidessa. Joka kerta kun uin kesällä ajattelen, että pitää pistää mieleen tulevaa talvea varten se meren tuoksu, aurinko lämpö, joka veto ja aaltojen liike. Uin ja katselen horisonttiin ja nautin!

Kun kerran oli kesälauantai niin kyllähän silloin voi saunoa. Vaikka onkin hellepäivä. Paikallisten mielestä ei ole mitään järkeä mennä saunaan, jos ulkona on mieletön helle. Mutta me esikoisen kanssa olemmekin suomalaisia ja mehän saunotaan silloin kun mieleen pälkähtää :)
Eli laitettiin illansuussa sauna lämpiämään ja nautittiin vielä siitäkin ilosta yhdessä. Esikoisella on todellakin vahvemmin nuo suomalaiset geenit esillä kuin siskollaan. Nuorimmainen nirpsutti nenäänsä eikä halunnut mennä saunaan hikoilemaan, kun kuulemma ulkonakin saa tarpeeksi hikoilla.
Suomalaiseen tapaan esikoinen pisti itsensä saunan jälkeen menokuntoon ja lähti baanalle ... ja kuulemma tiedossa on (paikallisten nuorien tapaan) yöllistä rannalla oleskelua ja uintia.

Huomenna valitettavasti en ennätä/pääse rantsuun, mutta kesähän on vasta alussa ... kai.


p.s. Törmäsin aamulla kaupan edessä kälyyn ja kerroin kiirehtiväni rantaa ja uimaan. Hän jäi suu auki kuuntelemaan mitä sanoin eikä meinannut uskoa, että menemme todellakin uimaan. "Vesihän on vielä mielettömän kylmää eikä nyt ole niin kauhean kuumakaan vielä! Eihän kukaan nyt vielä ui." No mitäs ne kaikki ihmiset siellä rannalla teki?? Ja kai ne on sitten mun työkaverit juksanneet käyneensä jo useampaan kertaa uimassa.
" Niin no tehän olettekin suomalaisia, eihän se vesi teille ole kylmää!"

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Kävin UMM blogisivustolla pitkästä aikaa ja löysin uuden blogisi. Kivalta näyttää :D Mullakin taitaa ne suomigeenit puuttua, kun se on mun mies joka haluaa mennä saunaan ja kestää kovempia löylyjäkin kuin minä. Meilläkin rantakausi on nyt avattu, mutta kyllä se vesi oli vielä kylmää! (ps. poistin tuon ylemmän kommentin, kun huomasin sen olevan virheitä täynnä...taisin olla ajatuksissani, heh)

  VastaaPoista
 3. Lähetäpä nyt muutama lämpöaste Kölninkin suuntaan, vaikka on ne nyt huomiseksi luvanneet +25C, vaikka en vielä oikein usko.

  VastaaPoista
 4. Allu, onko helle tullut sinne teille? Yritin sitä puhallella oikein kunnolla sinne suuntaan;)

  Ciacy, kiva kun löysit tänne:)

  VastaaPoista