sunnuntai 5. toukokuuta 2013

"Älä tule paha tomaatti, tule tule hyvä tomaatti"


Tulihan se homma hoidettua!!
Kasvimaa käännetty ja tomaatintaimet ja siemenet maassa. Pitää ottaa ihan iisisti ja ilman stressiä niin hommatkin luistaa. Yhtenä päivänä vähän enemmän, toisena sitten pikkasen kevyemmin.

Rahat on kyllä ihan lopussa (palkkapäivä vasta ensi viikolla), mutta onneksi saatiin muutaman tomaatin taimi ja lisää salaatin-ym siemeniä ostettua. Tilaa jäi vielä, mutta vastahan nämä kesäkelitkin on alkamassa. Lisäisen sinne hiljalleen kukkia ja kaikkea muuta mukavaa.
Nuo heitteelle jätettyjen bambunoksien tarkoitus olisi estää kissojen mullanmönkimiset. Katsotaan miten auttaa. Yleensä niillä on tapana mennä tekemään asioitaan juuri tuoreeseen, vastakäännettyyn multaan. Mikähän into siinäkin on!!

Meillä on näitä "kasvimaaterasseja" on neljässä tasossa. Aikaisemmin pidettiin kaikissa neljässä kasvimaita ja kasvamassa oli vaikka mitä. mutta nyt vuosien varrella olemme jättäneet vain kaksi varsinaiseen kasvimaakäyttöön. 
Minulla on tämä yksi ja anopilla omani yläpuolella oma. Eihän siitä tulisi mitään, jos joutuisimme hoitamaan yhdessä samaa kasvimaata! Välillä jo kahdenkerroksenväellä meinaa mennä kasvit solmuun;)
Anoppi antaa kaikkien kasvien kasvaa sulassa sovussa, ilman että erittelee ruohot salaateista. Itse pidän enemmän suorista linjoista (isän opissa kun on joutunut olemaan koko lapsuuden) vaikka etelän mentaliteetti ja tavat ovat tarttuneet jopa omaan kasvimaakulttuuriini.
Tänäkin vuonna heittelin salaatin siemeniä vapaasti ryhmiin ja väliin pistin muutaman kukkasen silmäniloksi ... ja huonojen hyönteisten hävittäjiksi.

Nyt vaan pitää toivoa, että kasvit kasvaa ja aurinkoa & vettä tulee olemaan riittävästi molempia.
"Älä tule paha ... tomaatti, tule hyvä tomaatti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti