maanantai 29. huhtikuuta 2013

Ekolomalle KukkulalleHaluatko kokea  Kukkulan kevään uudella tavalla? Oletko ennakkoluuloton ja valmis vaikka mihin?Tule ensi keväänä Kukkulalle ekolomalle :) Saat ilmaisen majoituksen ja ateriat osallistumalla keväisiin puutarha- ja kasvimaatöihin ja vaapaa-aikana voit tutustua lähimaisemiin. 

P.s. Ethän ole turha nipottaja sillä Kukkulalla kasvitkin kasvavat niin kuin haluavatTämän tyyppisen ilmoituksen voisin laittaa ensi vuoden keväällä jonnekin.
Kaikki vapaaehtoiset olisivat tervetulleita, varauksia alkaisin ottamaan jo tarpeeksi ajoissa että kaikki halukkaat mahtuvat mukaan. Paras aika olisi tietenkin huhti-toukokuussa, koska silloin on tehdään ne raskaimmat hommat.  Jo aikaisemminkin voisi joku tulla leikkaamaan hedelmäpuut, siirtelemään kasveja paikasta paikkaan. Muuraajalle löytyisi varmasti myös jotain tekemistä ... kiviä ja kiviseinien uusimisia riittää aina.
Hommat jatkuisivat sitten kasvimaiden kääntämisellä, kukkapenkkien kitkemisellä, taimien istuttamisella ja siementen kylvämisellä, ruohonleikkuulla, laventeleiden keräämisellä ym ym. 

Vuoroja voisi varata viikosta useampaan viikkoon ja jos joku haluaisi seurata vihannesten kasvua ja jopa maistaa oman kasvimaan ja hedelmäpuiden satoa, voisi olla jopa pidemmän ajan.
Pitkälle syksyyn riittää hommaa, koska joitakin kasveja ja vihanneksia voidaan istuttaa/kylvää jopa syksyllä ja paikat pitää pistää kuntoon talvea varten.
Niin ja voisihan joku jäädä talven ylikin ns. "yleismiesjantuseksi". Omakotitalossa riittää aina jotain tekemistä ....

Nämä ajatukset tuli tänään mieleeni tuolla kasvimaalla kyykkiessä ja puhkiessa. Näyttää siltä, että hommat jäävät minun kontille ... ainakin nuo mitkä koskevat puutarhaa ja kasvimaata. Mies kyllä vielä viitsii/haluaa muurata ja tehdä kivihommia, mutta välillä tuntuu että ruohonleikkuut ym jäävät vaimon hommaksi.
Pitää alkaa kohta kouluttamaan vävypoikakokelaita tai sitten tosiaan julkaista ylläoleva ilmoitus ;)

5 kommenttia:

 1. Ymmärrän! Erittäin hyvä idea :)
  Omakotitalo pihoineen on sellainen työmaa, että huh,huh. Voimia ja siunausta sulle kaiken keskelle! Toivottavasti saat myös nautittua kaikkien pakollisten hommien keskellä. Haravoin tänään pihaa ja nautin siitä suunnattomasti istuttuani monta päivää autossa. Ulkoilma tekee hyvää!

  VastaaPoista
 2. Oih, minä voisin vastata Kyllä haluan! tuohon ilmoitukseen! Voisin mieluusti tulla vaikka jo ensi syksynä, elokuun loppupuolella, ja sitten uudestaan seuraavana keväänä. Mahtava idea! Ihan oikeastikin ja tosissani, jos tarvit orjaa, niin voisin syksyllä viikoksi-pariksi tulla... :)

  VastaaPoista
 3. Aika houkutteleva ilmoitus tuollainen;D
  Toivottavasti löydät apua sinne puutarha-ja talohommiin jostain.

  VastaaPoista
 4. Yrittänyttä ei laiteta - oikeestikin joku voisi ilomielin varmasti tulla vähän puutarhahommiin ruokapalkalla! :D

  VastaaPoista
 5. Varmasti joku vapaaehtoinen löytyis :) Jos en saa hommia tehtyä, niin laitan keväällä ilmoituksen!

  VastaaPoista