perjantai 19. lokakuuta 2012

RillukatKylläpäs maailma taas kirkastu, kun pistin uudet lasit nenälle ;)
Yhtäkkiä näkyi ne pienemmät murusetkin ja yksityiskohdat joka paikassa. 
Ei syy ole ollut näössä tai sen heikentymisessä vaan vanhojen lasien kunnossa. Ne on menneet niin huonoon kuntoon etten ole kehdannut edes pitää niitä nenälläni vähään aikaan. Sinnitellyt piilareissa julkisilla paikoilla ja kotona kulkenut puolisokeana.
Ainoa hyvä puoli niistä naarmullisista laseista oli etten nähnyt jokaista likalänttiä ja "roskakasaa" nurkissa, nyt nuo tahrat suorastaan hyppivät silmille ja houkuttelevat ottamaan siivousrätin käsiin.
Mutta ei onnistu tänä iltana! Tänään en siivoa yhtään mitään ... enään! Ehkä huomenna heti aamusta ... tai sitten en ... ehkä metsälenkki houkuttaa enemmän.

Uusien silmälasien valinta on aina niin hankalaa.
Hyvä, jos mukaan lähtee joku joka osaa todellakin neutraalisti kommentoida valikoimaa ja tietää mistä pidän.
Mutta jos mukaan lähtee mies jolla ei ole oikeastaan samanlainen maku kuin minulla, niin rillien valinnasta saattaa syntyä jopa perheriitä. Miehen mielestä on melkein ihan sama minkälaiset silmälasit keikkuvat nenälläni ... eihän hän niitä pidä. Tärkeintä valinnassa on se, että ne eivät ole kalliit. Eivätkä välttämättä kovin näkyvät. Ja vielä olisi hyvä, että olisivat kestävät ... eli kestäisivät kaiken maailman naarmut ja höyryt ja jos nyt linssit eivät kestä naarmuttamattomina niin ainakin sankojen pitäisi kestää "isältä pojalle".

Tällä kertaa vältin perheriidan ... aivan yksinkertaisesta syystä... Mies ei ennättänyt paikalle kommentoimaan valintaani!
Hän jätti minut optikkoliikkeen eteen ja ajoi etsimään parkkipaikkaa. Sillä aikaa, kun hän kiersi korttelia epätoivoisena olin jo valinnut uudet rillukat. Eihän siinä kauan tarvitse miettiä, kun suurin piirtein tiesin mitä halusin ... tietenkin piti karsia valinnasta kaikki kullankimaltavat tai liian isot tai liian ohuet tai liian pienet sangat ....Tällä kertaa halusin silmälasien näkyvän. Jos kerran joudun niitä pitämään, niin saavat sitten kanssa näkyä!

Mies ei siis saanut sanoa mielipidettään uusista silmälaseistani siinä vaiheessa ...
Tänään illalla sohvalla istuessani katsoi minua ja huomautti: "Noi sun rillit on aika tummat .... niitä ei voi olla huomaamatta."
No sehän oli tarkoituskin!

2 kommenttia:

  1. Olisiko mahdollista saada kuvaa jotta me blogiystavatkin voitaisiin sanoa painava mielipiteemme ;) ?

    VastaaPoista
  2. Olen yrittänyt saada näitä kuvaajia paikalle ja kuvaamaan mutta vielä ei ole onnistunut ;)

    VastaaPoista