lauantai 1. syyskuuta 2012

Kesän loppu
(kuva internet: RTL.hr)


Tuntui kuin kesä olisi loppuna aivan yhtäkkiä.
Sitä vähän pelkäsinkin niin pitkän kuivan kauden jälkeen .... sade tulee ja pyyhkii kaikki kesän merkit pois.
Eilen sade tuli vauhdilla, kaatamalla, vieden mennessään kaiken mikä eteen sattui. Aiheutti tulvia ja kaaosta liikenteessä.
Olin töissä vain pari tuntia ja kotiin mennessä pysähdyin kahville kahvilaan ...ja jäin sinne sateen saartamaksi melkein tunniksi. Tietenki ilman sateenvarjoa ja kevyissä kesävaatteissa.
Heti kun sade hieman rauhoittui, juoksin kauppaan ja lähdin kotiin päin. Ja tietenkin juuri sillä hetkellä ilmojen jumala päätti antaa jyristä ja heitti esterin vesisaavin alas meidän niskaan. Ilman sateenvarjoa, niissä kesähempeissä olin kuin uitettu koira! Jalassa olevat lipokkaat alkoivat livota märkien jalkapohjien alla, ei auttanut muu kuin riisua ne ja jatkaa matkaa paljain jaloin!
Kyllä tytöillä oli hauskaa kun näkivät äitinsä ulko-ovella likonärkänä, paljain jaloin ... kuin joku raukkarukka. Onneksi eivät älynneet ottaa kuvaa ;)

Sade on jatkunut tälle päivälle. Sataa jatkuvan tasaisesti, juuri niin kuin syksyllä täällä sataa. Luonto on jo valmiiksi ruskean sävyinen, olo on niin syksyinen. Pitkähihaista saa vetää päälle ainakin ulos mennessä ja sukat lämmittävät mukavasti viileitä jalkoja.

Inhoan tätä aikaa! Seisoin vaatekaapin edessä aamulla enkä tiennyt mitä laittaa päälle.
Kolmeen kuukauteen en ole pukenut farkkuja jalkaan enkä sukkia ja ne muutamat housut joita olen pitänyt ovat olleet melkein kuin näkymättömiä. Inhoan laittaa hellekesän jälkeen ensimmäisen kerran pitkiähousuja jalkaan, mutta pakkohan se oli. Lainasin nuorimmaiselta uusia vanhan roosan värisiä "lenkkareita" tietenkin ilman sukkia ja kotiin tullessa kantapää oli rakkulalla. Eihän jalkani ole nähneet koko kesänä muuta kuin läpykkäitä tai sandaaleja.

Mutta kai tähän syksyn alkuun on pakko sopeutua.
Rannalla istuessa mietin ja laskin kuinka monta kuukautta pitää taas odottaa, että voin nauttia auringon lämmöstä ja riisua liiat vaatteet pois. Onhan niitä aurinkoisia talviapäiviäkin tiedossa, mutta silloin pitää kuitenkin pukea päälle muutaman kerros vaatteita ja huivi visusti kaulaan.
Ja onhan niissä syksyn viileissä illoissa se oma tunnelma ... kynttilät palaa, kastanjoita paahdetaan ja uunissa palaa tuli ... kunhan vaan ei sada kaatamalla ja ukkosta niin, että sähköpt menevät poikki eikä internet toimi;)

Pitää vaan sitten niinä harmaina syysiltoina muistella tätä ihanaa kesää.
Ihania ja mukavia hetkiä joita sain viettää ihanien ystävien kanssa. Niitä mukavia uusia tuttavuuksia ja rakkaiden vanhojen ystävien vierailuja ... Rantaretkiä, yhteisiä illanistujaisia, naureskeluja, rupatteluja kahvikupin ääressä, .... musiikki-iltoja, jamihetkiä ....
Toivottavasti tekin muistelette niitä hetkiä, te jotka onnistuitte tekemään tästä kesästä niin mukavan;)
Ensi kesänä sitten uudestaan, eihän siihen ole niin pitkä aika! Ja te jotka ette ennättäneet meille asti ... korjataan asia ensikesänä joko täällä tai siellä :)

2 kommenttia:

  1. Syyskuu tosiaan toi syksyn vähän liian kertaheitolla! Meillä oli eilen LÄMPIMILLÄÄN 16°c ... :// ja sataa ripotti ihan koko päivän. Todel-LA harmaata ja ankeaa ... :/
    Tänään on onneksi aurinkokin vähän pilkahdellut ja ollut vähän lämpösempää. Huomenna pitäis olla 21° .. se on vielä OK, ei ole kiva että lämpötila putoaa 20° viikosta toiseen! ..

    tsemppiä syksyyn ja keskitytään niihin syksyn ihanuuksiin, kuten juuri kynttilän valoon :) Mulla on söpö pieni myrskylyhty partsilla :)

    VastaaPoista
  2. Meillä on tänään harmaa, hikinen päivä... just sellanen painostava ilma. Loppuviikoksi on luvassa taas jopa +30 astetta ja aurinkoista, vois vaikka mennä rantsuun;)

    VastaaPoista