perjantai 18. huhtikuuta 2014

Kuukausikatsaus


Kuukausi vierähtänyt viime postauksesta ja vaikka mitä tapahtunut sinä aikana.

Mies sai sädehoidot ohi ja vietti siinä välissä vielä synttäreitäkin.
Yleensä hän tuli joka viikonloppu kotiin, mutta koska hoidot jatkuivat vielä kuudennelle viikolle meninkin minä puolestani Zagrebiin ja vietettiin viikonloppu siellä.
Tytöt olivat iloisia, kun vanhemmat oli poissa edes pari päivää ja minä olin todella iloinen päästessäni vähän pois kotiympyröistä ja pääkaupunkiin.






















Ilma oli mitä ihanin sinä viikonloppuna, juuri oikea kaupunkikierrosta varten.
Perjantaina miehellä oli kyllä kuumetta hoitojen jälkeen, mutta lauantaina jaksoi lähteä minun opastamalle kierrokselle.
Naurettiin, että suomalainen näytteli paikalliselle kaupunkia. Olen vaan tainnut minä kierrellä tuolla enemmän kuin mies.




















Pidän todella paljon Zagrebista, jollain tavalla kaupungista tulee Helsinki mieleen. Keskusta ei ole liian iso, kaikki tärkeimmät nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä, on uutta ja vanhaan.
Ja kaikkein mukavin paikka on Zagrebin vanha osa "gornji grad"... ihania pikku katuja, vanhoja rakennuksia ja valinnan varaa kahvilaterasseissa. Siellä voisin viettää aikaa ennemmänkin.


























Kevät tuntui tulevan todella aikaisin tänä vuonna.
Vai olenko vain unohtanut miten on ollut edellisvuosina....
Sireenit kukkivat, joka puolella tuoksuu kesän tuoksut, puut vihertää...


 

















Joinakin päivinä (ja etenkin sireenikimppua tuoksutellessa) on tullut mieleen Suomen kesä. On tuoksunut samalta kuin Suomessa alkukesästä.... nurmikko vihertänyt, kärpäset pörisseet ja iltasella savupiipuista tulevat savun haju on tuonut mieleen rantasaunan lämmityksen.





























Kaiken kiireen ja kevätihastelujen keskellä nuorimmainen onnistuin hajoittamaan kännystään kuvaruudun.
Tai ei itse hajoittanut vaan känny oli iltamenoissa ollut pikkulaukussa ja joku oli jotenkin onnistunut nojailemaan laukkuun.
Pienen panikoinnin jälkeen (ja rahankeruun) känny vietiin huoltoon ja muutaman päivän päästä tytär sai korjatun koneen takaisin ja äidin kukkaro oli sata euroa kevyempi.
Vannotin pitämään parempaa huolta puhelimestaan tai joutuu olemaan vuoden ilman kännyä!






















































Viikko sitten vanhenin taas vuoden ja muutaman vuoden kuluttua pitäisi viettää kai pyöreitä vuosia.
Tai voihan sellaiset synttärit jättää juhlimatta ja unohtaa vuodet.
Nytkin melkein järkytyin, kun älysin kuinkan vanha olenkaan! Onneksi en tunne itseäni niin vanhaksi, joskus ehkä pitäisi käyttäytyä järkevämmin ja aikuismaisemmin mutta kun se on niin tylsää.





























Mansikkakausi alkaa olla parhaimmillaan juuri synttäreitteni aikaan. Vielä on tarjolla ulkomaisia mansikoita, mutta näinä päivinä kotimaisia mansikoita alkaa saada toreilta.
Kyllä nämä ulkomaisetkin käyvät kakkuihin ja suuhun pistettäväksi, en ole liian ronkeli niiden suhteen, kunhan tuoksuu ja maistuu mansikalta.





























Pitkäperjantai pitäisi viettää rauhallisesti tekemättä mitään suurempia hommia. Mutta kun täällä pitkäperjantain on tavallinen arkipäivä, mies ja raksakaveri päättivät käyttää hyväksi miehen hyvää vointia ja kaunista ilmaa.

Eilen illalla mies meinaan teki kuolemaa, mahaan&muualle koski todella paljon, olin jo valmis sairaala reissuun. Mutta tänä aamuna kivut olivat poissa ja mieli parempi.
Miehellä tuo kuumeilu ja vatsakivut ovat todella ailahtelevia. Viime viikonloppuna synttäreitäni vietettiin kuumemittarin ja viileiden kääreiden kanssa ja valmiina menemään sairaalaan, tänään olo on tosiaan ollut mitä parhain.

Luulin, että tekevät hommia vain ulkona, mutta tuollainen reikä ilmestyikin vieraspuolen ulkoseinään.
Alhaalta kellarista piti vetää pizzauunin savupiippu yläterassille ja mies päättikin saman tien, että vierasmajaan tulee hormi pientä kaminaa varten.
Vielä on muutama viikko aikaa tehdä hommat loppuun ennen kuin ensimmäinen vieras saapuu.




























Huomenna pitää tehdä hiljalleen pääsiäisaterialle valmisteluja ja värjätä ne munatkin.
Nämä munat ovat hieman kärsineet pitkällä matkalla, mutta maku on varmaan yhtä makea kuin ennenkin.
Juuri sopiva suupala sunnuntaiselle pääsiäisaamupalalle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti